Sukupolvienkortteli

Tunnus
keh 2012-3
Aikataulu

Rakentaminen alkaa vuoden 2015 aikana.

Hyväksymisvuosi

2012

Valmistumisvuosi

2016

Teema
Sijaintialue

Jätkäsaari, 20813/1,2,3

Toteuttaja

S-asunnot Oy, HOAS, Asuntosäätiö

Yhteistyötahot

CityInnoNets-projekti (Tekes, 2010-2011): Helsingin Diakonissalaitoksen Hoiva Oy, HSL, Seulo Palvelut Oy, Tekes, Movense Oy, Ympäristöministeriö, Aalto yliopisto
 
CIN-projekti (ARA, 2012): Helsingin Diakonissalaitoksen Hoiva Oy, HSL, Seulo Palvelut Oy, Tekes, Movense Oy, Ympäristöministeriö, Aalto yliopisto, Arkkitehtitoimisto Hedman & Matomäki Oy

Tavoitteet

Tavoitteena on ollut koerakentamisen avulla selvittää asumisen innovatiivisuutta usealla eri toiminta-alueella. CIN-innovaatiokorttelin kehittämisen tavoitteet ovat olleet:

1. Verkostojohtaminen, kaupunki-innovaatioiden jalkauttaminen korttelitasolle
2. Korttelin asumis- ja palvelukonsepti, palvelukonseptin luominen käyttäjälähtöisen prosessin avulla.

Alkuperäisenä kehittämisteemana oli myös moduuliarkkitehtuuri, modulaarisen esivalmisteisen rakennusteknologian kehittäminen kaupunkimaisessa ympäristössä. Moduulitoimittajan vetäydyttyä hankkeesta CIN-korttelissa luovuttiin moduulirakentamisesta.

CIN-innovaatiokorttelissa luodaan tilat ja toimintamalli asukaslähtöiselle, monisukupolviselle ja kansainväliselle kortteliasumiselle, jossa ytimenä ovat korttelin sisäkatu, yhteispiha ja keskitetyt palvelut sekä kerroksiin rauhoitettu asuminen.

Kortteliin toteutetaan monipuolista kaupunkiasumista: vuokra-asuntoja opiskelijoille, seniorille ja vammaisille sekä Hitas-omistusasuntoja.

Hanke on palkittu Vuoden Parhaat ARA-neliöt -tunnustuspalkinnolla.

Kuvagalleria

Seuranta

Hanketta seurataan aktiivisesti ja saatuja kokemuksia käytetään kerrostalotuotannon kehittämiseksi.