Primääripihi kerrostalo

Tunnus
keh-2010-6
Aikataulu

Tontinvaraus 2010
Suunnittelu 2010 – 2012
Rakentaminen alkaa syksyllä 2012
Valmistuu vaiheittain 2013 – 2015

Hyväksymisvuosi

2010

Valmistumisvuosi

2013 - 2015

Teema
Sijaintialue

Kivikko

Toteuttaja

TA Rakennuttaja Oy

Yhteistyötahot

Helsingin Energia, Vapo Oy, Arkkitehtitoimisto Pekka Helin & Co Oy

Tavoitteet

Hankkeessa on ollut tavoitteena minimoida kokonaissähköenergian (primäärienergian) kulutus.

Kohde on suunniteltu ja toteutettu täyttämään A-energiatehokkuusluokan vaatimukset. Ratkaisuissa on huomioitumyös kesäaikainen aurinkosuojaus.
Primäärienergiankulutus on minimoitu mm.
- rakentamalla yhteissaunat huoneistokohtaisten saunojen sijaan ja lämmittämällä tilat pääosin matalalämpöisellä vesikiertoisella lattialämmityksellä (myös mukavuuslattialämmitykset),
- minimoimalla sähkölaitteiden energiankulutus varustamalla asuntokohtaiset lattialämmitys- ja ilmanvaihtolaitteet kotona/pois –kytkimellä,
- varustamalla asunnot, sauna ja kerhotilat pellettitakoilla, ottamalla yleisten saunojen pellettikiukailta lämpö talteen saunaosastossa käytettävään käyttöveteen. Pellettien käyttö huoneistokohtaisissa takoissa ja yhteissaunoissa täydentää kaukolämpöä sekä vähentää sähkönkulutusta. Pellettihuoltojärjestelmä on rakennettu talokohtaiseksi.

Yksityiskohtaisempaa tietoa:

LVIA-suunnittelun primääripihitavoitteet

Sähkösuunnittelun primääripihitavoitteet

Kuvagalleria

Seuranta

Kohteen energian käyttöä seurataan 2–3 vuotta talojen valmistumisen jälkeen. Energian käyttöä verrataan niin sanottujen passiivitalojen energiankulutukseen, mm. TA:n passiivitalohankkeeseen Oulussa.